DOĞA BİLİMLERİYLE TANIŞIN

Doğal Kaynaklarımızla İlgili Projeler Üretin...

Doğa Tarihi

Yalı Çapkınıyla Pembe Flamingo: 4-6 yaş
Serçeyi martıyı duyduk da adı İzmir olan bir kuş tanıyor musunuz? “İskele Sancak” oyunuyla önce enerji topluyoruz. Gılgamış Destanı’ndan Tufan Hikâyesini dinliyor, bir kayığa en çok hayvanı nasıl sığdıracağımızı gösteren bir resim yaratıyoruz. Eyvahhh! Yalı Çapkınıyla Pembe Filamingoyu almayı unuttuk. Haydi, yardım edin onları saklandıkları yerden çıkarıyoruz. (Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi – Bornova)

 

Çok Çok Eski İnsanlar: 4-6 yaş
9000 yıl önce İzmir’de evler nasıldı? Eski insanlar nasıl zaman geçirirdi? Neolitik bir köyü ziyaret ediyor buğday toplayıp kendi pişirdiğimiz ekmeklerden yiyoruz. Binlerce yıl önce yaşamış bir yaprağı, deniz kabuğunu gözlemliyor dünyanın oluşumunu oynayarak öğrenirken hiç görmediğimiz canlılarla tanışıyoruz. İki bölümden oluşan çalışmanın ilk kısmında Yeşilova höyüğündeki çalışmalar kazı evi tarafından yürütülmekte olup ücretsizidir. Çalışmanın devamının yapıldığı tabiat tarihi müzesindeki etkinlikler ücretlendirilmekte olup toplam aktivite süresi 150 dakikadır. (Yeşilova Höyüğü – Pınarbaşı ve Tabiat Tarihi Müzesi – Bornova)

 

Biz Yokken Neler Vardı: 4-6 yaş / 7-12 yaş
Patlamış mısırlarla” Besin Zinciri”  oyununu oynarken dengeli bir ekosistem kavramını öğreniyoruz. Bir dağ aslanından kaçmak için planlar üretiyor Aloe Veradan krem yapıyoruz. Doğadan topladığımız örnekleri mikroskopta incelerken fosil denilince ne anlama geldiğini artık biliyoruz. (Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi – Bornova)

 

Doğal Kaynaklarımız: 7-12 yaş
16 milyon yıl önce var olan bir yaprak,10 bin yıl önce yaşamış bir insanın ayak izi, 7 tonluk bir dinozor ile birlikte bir gün geçirmek ister misiniz? Ülkemizin doğal kaynaklarını neşeli oyunlarla öğrenirken ipuçlarını takip ederek doğanın yaşam döngüsünü çözüyoruz. Haydi, şimdi bir bilim insanı ya da devlet adamı olun. Kaynaklarımızı nasıl daha yararlı kullanacağımızı tasarlayın bakalım. (Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi – Bornova)

 

Zeytinin Dalı: 7-12 yaş
6000 yıldır bu topraklarda yaşıyorum kralların tacı, din adamlarının kutsal yağı, barışın simgesiyim. Mitolojik hikâyeleri canlandırarak ağacımın sırrını çözebilirsiniz. Anadolu’nun en eski zeytinyağı üretim yeri Klazomenai işliğine gelerek 2500 yıllık yağ çıkarma yöntemlerini ve eski teknolojileri öğrenebilirsiniz. Yatırım, Pazarlama, Tasarım çalışma grupları oluşturarak benim için bir proje yapabilirsiniz. (Klazomenai Zeytin İşliği – Urla)

 

İncirin Balı: 7-12 yaş
Develer tıngır mıngır giderdi kordonda çok eskiden. Develer benimle yüklüydü, benim içimse bal. Bir zamanlar Osmanlıların en büyük ihracat limanı İzmir’de ticari hayatı ve bu hayatın içinde benim yerimi öğrenmek ister misiniz? Haydi! O zaman yatırım, tasarım, pazarlama grupları oluşturarak benim için bir proje yapın. (Okullarda)

 

Camla Ateşin Aşkı: 7-12 yaş
Kum idim önce ateşle tanışınca cam oldum. Boncuk, ayna, para, takı yaptılar benden en çok da boncuğumu sevdiler, bebeklere, evlere, dükkanlara, İzmir’in simgesine taktılar. Siz de Boncuk Köy’e gelin Türkiye’nin en güzel boncuk atölyelerinde bu aşka tanık olun. Bir proje de benim için yapın. (Nazar Köy boncuk Atölyeleri – Kemalpaşa, Görece Boncuk Atölyeleri – Gaziemir)

 

Yeni Gün: Nevruz: 7-12 yaş/ 13-15 yaş
Baharın gelişini balonlarla şarkılarla kutluyoruz. Manilerle Nevruz kulağı hazırlayıp tarihi bayram kostümleri tasarlıyoruz. Orta Asya’dan Osmanlıya Osmanlıdan Türkiye’ye geleneklerimizi öğreniyoruz. (Okullarda)

 

NOTLAR;
* Atölyelerin uygulama yerlerinde hava durumuna ya da okulların isteğine göre değişiklik yapılabilir.
* Katılmak istediğiniz atölye için tarih ve saat belirleyerek bir hafta önceden randevu alınız.
* Atölye katılım ücretleri için lütfen bilgi alınız. İki farklı atölye alan okullara ve 20 kişinin üzerindeki öğrenci gruplarına %15 indirim uygulanır.
* Atölye süreleri yaş gruplarına ve konuya göre değişiklik gösterir. Bilgi alınız.(60 dakika-120 dakika)
*  Talep edilen herhangi bir konuda okullara özel atölye hazırlanır.

 

Çalışma Alanlarımız:
Efes Müzesi
Efes Antik Kenti
Taş Mektep Eğitim ve Mübadele Müzesi
Çamlık Tren Müzesi
Smyrna Antik Kenti
Agora Ören Yeri
Kadifekale Ören Yeri
İzmir Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
İzmir Tarih ve Sanat Müzesi
İzmir Atatürk Müzesi
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi
Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi
Ege Üniveristesi Tabiat Tarihi Müzesi
İzmir Resim ve Heykel Müzesi
Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği
Nazar Köy Boncuk Atölyeleri
Klozamenai Antik Zeytin İşliği
Yeşilova Höyüğü

SİHİRLİ TARİH

Sihirli Tarih; Atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin ülkemizdeki sosyal bilgiler ve tarih müfredatlarının kazanımlarına ulaşması, araştırmaya istek duyması, geçmişte ve günümüzde Anadolu’nun zengin yaşam kültürünü fark etmesi için önce kendini ve çevresini tanımasını sağlar.

RESİM GALERİSİ

İletişim Formu