KÜLTÜREL ve GELENEKSEL DEĞERLERİMİZİ ÖĞRENİRKEN

Ülkemizi ve Kendimizi Tanıyoruz...

Kültürel Miras

Renkler Nasıl Ortaya Çıktı: 4-6 yaş / 7-12 yaş
Doğal malzemelerle” konsantrasyon” oyunu oynuyoruz. Sihirli torbadan doğal bir malzeme çekerek kendimize bir oyun arkadaşı tasarlıyoruz. Bitkilerin çekirdeklerinden köklerinden renk çıkar mı? Boya yokken nasıl resim yapılırdı? Deneyerek eğlenerek öğreniyoruz. Sanat eserlerinde ve resimlerde şekillerin peşine düşüyoruz. Türk sanatçılarını tanırken şekillerin hayatımızın her yerinde olduğunu eğlenerek öğreniyoruz. (Resim ve Heykel Müzesi)

 

Bu Ne İşe Yarar: 4-6 yaş / 7-12 yaş
Atölyemize “Benzer mi farklı mı?” oyunuyla başlıyoruz. Eski meslekler nelerdir? Hiç görmediğimiz bu eşyalar nasıl kullanılıyordu? Etnoğrafik malzemeleri tanıyarak hayalimizde bir dükkân yaratıyoruz oyunlarla dükkânın içini dolduruyor müşterilerimize çok iyi satışlar yapıyoruz. Eski meslekleri günümüze yeni meslekleri geçmişe gönderiyor ve başımıza gelenlere çok gülüyoruz. Gelin yeni oyunlar yaratalım içine de bu eşyalardan en çok sevdiğinizi koyalım. (Etnografya Müzesi – Konak)

 

Bilmecelerle Ulaşım Tarihi: 7-12 yaş
Trafik nedir çok eskiden de var mıydı? Ulaşım araçları nasıl ortaya çıktı? Merak ediyor musunuz o zaman “Çarpışan Arabalar” “Körebe Tireni” “Uçanı Yakala” oyunları tam size göre eğlenerek öğrenmeye ne dersiniz. (Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi – Alsancak)

 

Güzel Ülkemiz Zengin Kültürümüz: 7-12 yaş
Tarih Tabusuyla Kültürel ve geleneksel değerlerimizi oynayarak öğreniyoruz. Gazeteci, tur rehberi, şaşkın turist ve spiker olup ülkemizin tarihi güzelliklerini tanıtıyoruz. (Arkeoloji ve Etnografya Müzesi – Konak)

 

Anayurttan Anadolu’ya: 7-12 yaş / 13-15 yaş
Vücudumuzu kullanarak bir çadır kuruyoruz sonra bir sihir oluyor ve kendimizi gerçek bir Orta Asya Türk çadırında buluyoruz. Renkli yumakları açarak “sen söyle”  oynuyoruz. Atalarımızın neler yaptığını doğaçlamalarla öğreniyoruz. (Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği – Kemalpaşa)

 

İzmir’de Türkler: 7-12 yaş / 13-15 yaş
Türkler İzmir’e Nasıl yerleşti? Beylikler döneminde bu kent nasıl görünüyordu? ”Gavur İzmir” Sözü nereden çıktı. Oryantiring ile kadife kaleyi keşfe çıkıyoruz kimler geliyor? (Kadife Kale Ören Yeri – Konak)

 

Selçukludan Osmanlıya Kültür ve Yaşam: 7-12 yaş / 13-15 yaş / 16-18 yaş
1000 yıldır bilinen bir hikâye anlatıyorum size; bazılarını ilk kez duyuyorsunuz bazıları çok tanıdık. İsterseniz bir Selçuklu bilgini olun ya da Osmanlıda Kaptan-ı Derya, ben çok konuşmayayım derseniz şu kenarda bir yağ kandili olun. Ama mutlaka oyunumuzun bir parçası olun. (Etnografya Müzesi – Konak)

 

NOTLAR;
* Atölyelerin uygulama yerlerinde hava durumuna ya da okulların isteğine göre değişiklik yapılabilir.
* Katılmak istediğiniz atölye için tarih ve saat belirleyerek bir hafta önceden randevu alınız.
* Atölye katılım ücretleri için lütfen bilgi alınız. İki farklı atölye alan okullara ve 20 kişinin üzerindeki öğrenci gruplarına %15 indirim uygulanır.
* Atölye süreleri yaş gruplarına ve konuya göre değişiklik gösterir. Bilgi alınız.(60 dakika-120 dakika)
*  Talep edilen herhangi bir konuda okullara özel atölye hazırlanır.

 

Çalışma Alanlarımız:
Efes Müzesi
Efes Antik Kenti
Taş Mektep Eğitim ve Mübadele Müzesi
Çamlık Tren Müzesi
Smyrna Antik Kenti
Agora Ören Yeri
Kadifekale Ören Yeri
İzmir Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
İzmir Tarih ve Sanat Müzesi
İzmir Atatürk Müzesi
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi
Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi
Ege Üniveristesi Tabiat Tarihi Müzesi
İzmir Resim ve Heykel Müzesi
Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği
Nazar Köy Boncuk Atölyeleri
Klozamenai Antik Zeytin İşliği
Yeşilova Höyüğü

SİHİRLİ TARİH

Sihirli Tarih; Atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin ülkemizdeki sosyal bilgiler ve tarih müfredatlarının kazanımlarına ulaşması, araştırmaya istek duyması, geçmişte ve günümüzde Anadolu’nun zengin yaşam kültürünü fark etmesi için önce kendini ve çevresini tanımasını sağlar.

RESİM GALERİSİ

İletişim Formu