MERAK ET! DENE! KEŞFET!

Haydi gel! Sen de Katıl. Çünkü Tarih Anlatılmaz Yaşatılır.

Sihir Yöntemimiz

Tarihin sihirli dünyasında bireysel ve grup etkinlikleri çocuğun kendini gerçekleştirdiği yönlendirilmiş özgür bir ortamda gerçekleşir. Çocuğun çevresindeki malzemeleri gözlemleyerek yaparak, keşfederek öğreneceğini savunan Montessori yaklaşımı, “Öğrenmeyi harekete geçiren merak duygusudur” diyen eğitim psikoloğu Bruner’in “Buluş Yoluyla Öğrenme” kuramıyla hazırlanan oyunlar, eğitim programımızın temelini oluşturur.

 

Regio Emillio yaklaşımından hareketle hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirecek sanat etkinlikleri, dramatik oyunlarla, çocuğun kendini ifade edip öğrenebileceği ortamlar yaratılır. Atölye içerikleri, ”Çoklu Zeka” kuramını yaratarak her çocuğun farklı bir dille öğrendiğini savunan Gardner’ın, 8 zeka türünü temsil edecek  şekilde hazırlanır.

 

Vygotsky kuramında, çocuk tek başına öğreneceğinden çok daha fazlasını yakınındaki çocuklarla ortak faaliyetler yaparak öğrenir. Yöntemimizi sihirli yapan bütün bu yaklaşımlardan yararlanarak oryantiring ve yaratıcı drama yöntemiyle yapılandırılmış eğlenceli ve akılda kalıcı eğitim etkinlikleri oluşturmasıdır.

 

İnsanların yaşam tecrübelerinin hikâyesidir tarih dediğimiz. Ve bu yaşam içinde herkesin ilgisini çekecek bir hikâye mutlaka vardır. Gerçek yaşam öyküleri, tarihi belgeler, eski kostümlerle renklendirilen çocuk atölyeleri tarihi yaşayarak öğrenme imkânı sunan deneysel bir ortamdır.

 

Onun için çalışma alanımız tarihin laboratuarı müzelerdir. Etkinliklerin akılda kalıcılığını arttırmak için Müze avı, zaman kapsülü, gözlem defteri gibi yöntemlerden de yararlanılmaktadır.

SİHİRLİ TARİH

Sihirli Tarih; Atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin ülkemizdeki sosyal bilgiler ve tarih müfredatlarının kazanımlarına ulaşması, araştırmaya istek duyması, geçmişte ve günümüzde Anadolu’nun zengin yaşam kültürünü fark etmesi için önce kendini ve çevresini tanımasını sağlar.

RESİM GALERİSİ

İletişim Formu